Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín, Ul. P. Jilemnického 24, 911 01 Trenčín používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosostn.sk. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
SOŠ obchodu a služieb Trenčín Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • TSK Erb Facebook
    • TSK Erb Instagram
  • Odbory
  • Voľné pracovné pozície
  • Prenájom
  • Hlavná stránka
  • Škola
    • Deň otvorených dverí 2024
    • Voľné pracovné pozície
    • Virtuálna prehliadka školy
    • Vedenie školy
    • Školský parlament
    • Školský poriadok
    • História školy
    • Školské prevádzky
    • Prenájom
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Priamy nájom
    • Verejné obstarávanie
    • Protispoločenská činnosť
    • Prístup k informáciám
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
    • ŠTUDIJNÉ
    • UČEBNÉ
    • Nadstavbové štúdium
  • Vyučovanie
    • Pedagogicko-organizačné pokyny 2025/2026
    • Termíny prázdnin
    • Aktualizovaná novela školského zákona č. 290/2024 Z.z.
    • Triedy a odbory 2025/2026
    • NAJtrieda Jilemáku
    • Záujmové krúžky
    • Praktická príprava
    • Maturita 2025
    • SOČ
    • Neformálne vzdelávanie
    • Žiacka knižka
    • Rozvrh
    • Zastupovanie
  • Prijímacie konanie
    • 2. kolo prijímacích skúšok pre 2025/2026
    • Výsledky prijímacieho konania 2. kolo
    • Výsledky prijímacieho konania pre školský rok 2025/2026
    • Informácie k prijímaciemu konaniu
    • Odbory pre 2025/2026
    • Nadstavbové štúdium
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre školský rok 2025/2026
    • Duálny systém
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre šk. rok 2026/2027
    • Zoznam zamestnávateľov pre duálne vzdelávanie
  • Projekty
    • Projekt Debarierizácia škôl a školských zariadení
    • Projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III
    • School Food Climate Challenge – Zmeňme svet prostredníctvom jedla
    • Projekt School Food Climate Challenge
    • Projekt - Participatívny rozpočet na stredných školách v TSK
    • Výzva Zážitkové vzdelávanie
    • Enviroprojekt 2022
    • Projekt Recyklohry
    • Program Skutočne zdravá škola
    • Zdravotnícky pracovník v strednej škole
    • Peer review – Kvalita školy
    • Program Erasmus plus vytvára základy pre medzinárodné partnerstvá škôl
    • Projekt FinQ
    • Spolu úspešnejší 2021
    • Moderná škola-základ úspechu
    • PP Program pre školy
    • Výučba v reálnych podmienkach ako modul škola realitou 2
  • Poradenstvo
    • Žiadosť o podporné opatrenia
    • Školský podporný tím
    • Školský špeciálny pedagóg
    • Školský psychológ
    • Školský psychológ
    • Výchovný poradca
    • Pedagogickí asistenti
    • Zdravotnícky pracovník
    • Školský digitálny koordinátor
    • Kariérový poradca
    • Koordinátor prevencie
    • Kontaktný policajt
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy:
    Ul. P. Jilemnického 24
    912 50 Trenčín

     

    Telefón: +421 32 65 097 11
    Email školy: info@sosostn.sk

  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram
  • English
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Aktuality
  3. Skills Slovakia Junior GASTRO METRO CUP 2019/2020

Skills Slovakia Junior GASTRO METRO CUP 2019/2020

Dňa  26. 11. 2019 sa v Nových Zámkoch uskutočnilo semifinálové kolo 9. ročníka súťaže Skills  Slovakia  Junior GASTRO METRO CUP 2019/2020.

Podujatie organizoval Štátny inštitút odborného vzdelávania v spolupráci s odborným gestorom - Slovenským zväzom kuchárov a cukrárov Bratislava.

V súťaži si zmerali sily žiaci zo stredných odborných škôl SR, ktorí mali za úlohu  v časovom limite 120 minút  pripraviť moderné jedlo, 4 porcie s použitím základnej suroviny - bravčových líčok. Žiaci ukázali svoju zručnosť, kreativitu, cit a ich pokrmy boli po vizuálnej i chuťovej stránke gastronomickým zážitkom.

Hodnotiaca komisia pozostávala z troch členov pod vedením Daniela Melicherika. Kritériá hodnotenia boli veľmi prísne.

Za SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne sa súťaže zúčastnil žiaci:

Kristián Ovádek z III. HA a Samuel Pecen z II.HB.

Zo svojej prvej účasti na súťaži takéhoto formátu si odniesli nové skúsenosti, ktoré sú prísľubom v ich budúcom profesionálnom rozvoji. 

-Ing. E. Srogoňová-


RECEPTÚRA súťažného pokrmu

 

Semifinálové kolo Skills Slovakia – Gastro Junior

Bidfood CUP - kuchár 2019/2020

 

Meno, priezvisko súťažiaceho:  Samuel Pecen

Názov školy, adresa:  SOŠ obchodu a služieb, Ul. P. Jilemnického 24, Trenčín

Názov jedla:  Lahodné bravčové líčka s hubovým ragú a gaštanovými šúľancami

 Ingrediencie:

bravčové líčka, olej, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín , cesnak,  cibuľa,  šafrán, vývar, huby , víno červené, mrkva, petržlen, maslo, zemiaky, detská krupica, vajce, masť, bylinky

Kalkulácia (4 porcií): vid. kalkulačný list dole

Postup (popis):

       Očistené bravčové líčka osolíme, okoreníme. Časť mäsa si pripravíme metódou   Sous Vide. Druhú časť mäsa sprudka opečieme.  Vyberieme z nádoby pridáme  cibuľu, ktorú  speníme do zlata. Postupne pridáme koreňovú zelenina,  rajčiakový pretlak ,  opečené mäso. Podlejeme vývarom , červením vínom, pridáme šafrán a dusíme do mäkka.  Hotové mäso vyberieme, pridáme huby a redukujeme.  Gaštanové šúľance si  pripravíme zo zemiakov uvarených v šupke, ktoré očistíme a pomelieme. Postupne pridáme vajce, masť, detskú krupicu, cesnak, nasekané gaštany, vňať a vypracujeme cesto. Varíme  v osolenej vode. Pri podávaní dekorujeme podľa vlastnej fantázie/ parená zelenina, bylinky /. Prajeme dobrú chuť.


RECEPTÚRA súťažného pokrmu

 

Semifinálové kolo Skills Slovakia – Gastro Junior

Bidfood CUP - kuchár 2019/2020

 

Meno, priezvisko súťažiaceho:  Kristián Ovádek

Názov školy, adresa:  SOŠ obchodu a služieb, Ul. P. Jilemnického 24, Trenčín

Názov jedla:  Bravčové líčka v zemiakovej placke s dvojfarebným pyré

 Ingrediencie:

bravčové líčka, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, rozmarín , cesnak,  cibuľa,  cvikla, vývar, kaleráb , víno červené, mrkva, petržlen, masť, zemiaky, múka hladká, vajcia, citrónová šťava, bylinky, med, jablká, smotana

Kalkulácia (4 porcií): vid. kalkulačný list dole

Postup (popis):

       Očistené bravčové líčka osolíme, okoreníme, sprudka opečieme.  Vyberieme z nádoby pridáme  červenú cibuľu, ktorú  speníme do zlata. Postupne pridáme koreňovú zelenina,  opečené mäso. Podlejeme vývarom , červením vínom, a dusíme do mäkka.  Hotové mäso vyberieme a šťavu redukujeme.  Zemiakovú placku pripravíme z nastrúhaných zemiakov, postupne pridáme vajcia, múku podľa potreby rozmarín, soľ, korenie.  Cviklovo jablkové pyré : na oleji si speníme cibuľku, pridáme nasekanú uvarenú cviklu + očistené nakrájané jablká a po rozmixovaní ochutíme medom a soľou. Kalerábové pyré pripravíme: uvarený kaleráb rozmixujeme a zvaríme so smotanou aby sme dosiahli jemnú kašovitú konzistenciu, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.  Pri podávaní dekorujeme podľa vlastnej fantázie . Prajeme dobrú chuť.



Vytlačiť

Partneri

Tesco
MCDonalds
Panorama TN
Mercedes TN
Leoni
Kursalon
Kúpele TT
Kaufland
Nay
DM
Billa
Lidl

Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • Škola
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
  • Vyučovanie
  • Prijímacie konanie
  • Projekty
  • Poradenstvo
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt
  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram

Adresa školy:
Ul. P. Jilemnického 24
912 50 Trenčín

 

Telefón: +421 32 65 097 11
Email školy: info@sosostn.sk

Generuje CMS BUXUS
Cookies nastavenie | Cookies - viac informácií | Vyhlásenie o prístupnosti | Ochrana osobných údajov | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu