Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín, Ul. P. Jilemnického 24, 911 01 Trenčín používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosostn.sk. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
SOŠ obchodu a služieb Trenčín Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • TSK Erb Facebook
    • TSK Erb Instagram
  • Odbory
  • Voľné pracovné pozície
  • Prenájom
  • Hlavná stránka
  • Škola
    • Deň otvorených dverí 2024
    • Voľné pracovné pozície
    • Virtuálna prehliadka školy
    • Vedenie školy
    • Školský parlament
    • Školský poriadok
    • História školy
    • Školské prevádzky
    • Prenájom
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Priamy nájom
    • Verejné obstarávanie
    • Protispoločenská činnosť
    • Prístup k informáciám
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
    • ŠTUDIJNÉ
    • UČEBNÉ
    • Nadstavbové štúdium
  • Vyučovanie
    • Pedagogicko-organizačné pokyny 2025/2026
    • Termíny prázdnin
    • Aktualizovaná novela školského zákona č. 290/2024 Z.z.
    • Triedy a odbory 2025/2026
    • NAJtrieda Jilemáku
    • Záujmové krúžky
    • Praktická príprava
    • Maturita 2025
    • SOČ
    • Neformálne vzdelávanie
    • Žiacka knižka
    • Rozvrh
    • Zastupovanie
  • Prijímacie konanie
    • 2. kolo prijímacích skúšok pre 2025/2026
    • Výsledky prijímacieho konania 2. kolo
    • Výsledky prijímacieho konania pre školský rok 2025/2026
    • Informácie k prijímaciemu konaniu
    • Odbory pre 2025/2026
    • Nadstavbové štúdium
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre školský rok 2025/2026
    • Duálny systém
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre šk. rok 2026/2027
    • Zoznam zamestnávateľov pre duálne vzdelávanie
  • Projekty
    • Projekt Debarierizácia škôl a školských zariadení
    • Projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III
    • School Food Climate Challenge – Zmeňme svet prostredníctvom jedla
    • Projekt School Food Climate Challenge
    • Projekt - Participatívny rozpočet na stredných školách v TSK
    • Výzva Zážitkové vzdelávanie
    • Enviroprojekt 2022
    • Projekt Recyklohry
    • Program Skutočne zdravá škola
    • Zdravotnícky pracovník v strednej škole
    • Peer review – Kvalita školy
    • Program Erasmus plus vytvára základy pre medzinárodné partnerstvá škôl
    • Projekt FinQ
    • Spolu úspešnejší 2021
    • Moderná škola-základ úspechu
    • PP Program pre školy
    • Výučba v reálnych podmienkach ako modul škola realitou 2
  • Poradenstvo
    • Žiadosť o podporné opatrenia
    • Školský podporný tím
    • Školský špeciálny pedagóg
    • Školský psychológ
    • Školský psychológ
    • Výchovný poradca
    • Pedagogickí asistenti
    • Zdravotnícky pracovník
    • Školský digitálny koordinátor
    • Kariérový poradca
    • Koordinátor prevencie
    • Kontaktný policajt
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy:
    Ul. P. Jilemnického 24
    912 50 Trenčín

     

    Telefón: +421 32 65 097 11
    Email školy: info@sosostn.sk

  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram
  • English
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Aktuality
  3. Trenčiansky pivný someliér 2017

Trenčiansky pivný someliér 2017

Dňa 22. marca 2017 organizovala SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne súťaž „Trenčiansky pivný somelier“. Piaty ročník medzinárodného podujatia sa opäť konal pod vedením Mgr. Janky Švančarovej v priestoroch Gastrocentra pod Brezinou.

Súťažilo sa v kategóriách čašník a kuchár. Študenti hotelových škôl  ukázali svoje zručnosti pri miešaní nápojov s pivom,  čapovaní a servírovaní piva, prezentovali odborné znalostí o pive, pivovarníctve a párovaní jedla s pivom, pripravovali pokrmy na báze tohto obľúbeného nápoja.

Okrem súťažiacich z hosťujúcej školy sa prišli predviesť žiaci zo Střední školy gastronomie a služeb z Přerova, zo Střední školy gastronomie a obchodu zo Zlína, Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Púchova, Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Trnavy, Strednej odbornej školy obchodu a služieb z Nového Mesta nad Váhom, Súkromnej hotelovej akadémie M.R. Štefánika zo Starej Turej, z Hotelovej akadémie Otta Bruknera z Kežmarku, z Hotelovej akadémie Ľ. Wintera z Piešťan a zo Strednej odbornej školy obchodu a hotelových služieb z Nových Zámkov.

Prvou úlohou bolo zvládnutie vedomostného testu z oblasti pivovarníctva. Po absolvovaní testu sa kuchári pustili do pripravovania rôznych lahodných pokrmov a čašníci sa predviedli pri miešaní nápojov z piva alebo pivného destilátu a čapovaní svetlého a tmavého piva.

V kategórií čašník súťažilo 11 študentov.  Svojimi vedomosťami, zručnosťami a profesionálnym prejavom si vybojoval  1. miesto Miroslav Szabó z Nových Zámkov, 2. miesto získala Terézia Beckertová z Trenčína a 3. miesto obsadil Jakub Hrabica zo Zlína. V kategórii kuchár si 1. miesto svojimi zručnosťami a najchutnejším jedlom zaslúžila Natálie Rapantová z Trenčína, 2. miesto aj napriek skúsenostiam iba z prvého ročníka štúdia, ale ako zdôraznila odborná komisia s veľkým kuchárskym talentom získal Zdenék Mik z Přerova. Tretie miesto obsadila skúsená „harcovníčka“ Daniela Wakilová z Piešťan. Spolu súťažilo 12 kuchárov.   

Trenčiansky pivný somelier je jedinečná súťaž pre žiakov hotelových škôl, ktorá ponúka zúčastneným študentom obohatiť sa o množstvo vedomostí, získať nové zručnosti, inšpirovať sa pri varení alebo miešaní nápojov z piva a tiež ich naučiť ako najlepšie zvoliť pivá k jedlám.

Príjemnú a priateľskú atmosféru zaručila aj účasť odborníkov, ktorí zasadli do komisie v odbore kuchár predseda: Adam Vančo, šéf kuchár reštaurácie All Trivio v Bratislave, členovia: Marian Žufa, šéf kuchár reštaurácie Kursalón v Trenčianskych Tepliciach, Maroš Jambor, majster kuchár z „michelinskej“ reštaurácie hotela Radisson Blu Alcrone v Prahe, Lukáš Hrubčin, kuchár z reštaurácie Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach, apropoó všetko absolventi Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Trenčíne.

Prípravu miešaných nápojov a čapovanie piva hodnotili predseda: Róbert Topolan, zástupca pivovaru Urpiner a členovia,  Tibor Somorovský, prevádzkovateľ pivného baru a dvaja sládkovia z mestského pivovaru Lánius v Trenčíne Ing. Marika Janičíková - brewer a Rasty Kopca - beer jedi.

Všetci členovia odborných komisií v krátkych príhovoroch poskytli súťažiacim praktické rady ako zlepšiť svoju prácu, prípadne slová chvály na predvedené výkony.

-J.Švančarová-


Fotogaléria

DSC_0090
DSC_0092
DSC_0103
DSC_0108
DSC_1263
DSC_1268
DSC_1277
DSC_1287
DSC_1311
DSC_1325
DSC_1424
DSC_1649
DSC_1663
DSC_0090
DSC_0092
DSC_0103
DSC_0108
DSC_1263
DSC_1268
DSC_1277
DSC_1287
DSC_1311
DSC_1325
DSC_1424
DSC_1649
DSC_1663
Vytlačiť

Partneri

Tesco
MCDonalds
Panorama TN
Mercedes TN
Leoni
Kursalon
Kúpele TT
Kaufland
Nay
DM
Billa
Lidl

Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • Škola
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
  • Vyučovanie
  • Prijímacie konanie
  • Projekty
  • Poradenstvo
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt
  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram

Adresa školy:
Ul. P. Jilemnického 24
912 50 Trenčín

 

Telefón: +421 32 65 097 11
Email školy: info@sosostn.sk

Generuje CMS BUXUS
Cookies nastavenie | Cookies - viac informácií | Vyhlásenie o prístupnosti | Ochrana osobných údajov | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu