Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín, Ul. P. Jilemnického 24, 911 01 Trenčín používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosostn.sk. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
SOŠ obchodu a služieb Trenčín Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • TSK Erb Facebook
    • TSK Erb Instagram
  • Odbory
  • Voľné pracovné pozície
  • Prenájom
  • Hlavná stránka
  • Škola
    • Deň otvorených dverí 2024
    • Voľné pracovné pozície
    • Virtuálna prehliadka školy
    • Vedenie školy
    • Školský parlament
    • Školský poriadok
    • História školy
    • Školské prevádzky
    • Prenájom
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Priamy nájom
    • Verejné obstarávanie
    • Protispoločenská činnosť
    • Prístup k informáciám
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
    • ŠTUDIJNÉ
    • UČEBNÉ
    • Nadstavbové štúdium
  • Vyučovanie
    • Pedagogicko-organizačné pokyny 2025/2026
    • Termíny prázdnin
    • Aktualizovaná novela školského zákona č. 290/2024 Z.z.
    • Triedy a odbory 2025/2026
    • NAJtrieda Jilemáku
    • Záujmové krúžky
    • Praktická príprava
    • Maturita 2025
    • SOČ
    • Neformálne vzdelávanie
    • Žiacka knižka
    • Rozvrh
    • Zastupovanie
  • Prijímacie konanie
    • 2. kolo prijímacích skúšok pre 2025/2026
    • Výsledky prijímacieho konania 2. kolo
    • Výsledky prijímacieho konania pre školský rok 2025/2026
    • Informácie k prijímaciemu konaniu
    • Odbory pre 2025/2026
    • Nadstavbové štúdium
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre školský rok 2025/2026
    • Duálny systém
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre šk. rok 2026/2027
    • Zoznam zamestnávateľov pre duálne vzdelávanie
  • Projekty
    • Projekt Debarierizácia škôl a školských zariadení
    • Projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III
    • School Food Climate Challenge – Zmeňme svet prostredníctvom jedla
    • Projekt School Food Climate Challenge
    • Projekt - Participatívny rozpočet na stredných školách v TSK
    • Výzva Zážitkové vzdelávanie
    • Enviroprojekt 2022
    • Projekt Recyklohry
    • Program Skutočne zdravá škola
    • Zdravotnícky pracovník v strednej škole
    • Peer review – Kvalita školy
    • Program Erasmus plus vytvára základy pre medzinárodné partnerstvá škôl
    • Projekt FinQ
    • Spolu úspešnejší 2021
    • Moderná škola-základ úspechu
    • PP Program pre školy
    • Výučba v reálnych podmienkach ako modul škola realitou 2
  • Poradenstvo
    • Žiadosť o podporné opatrenia
    • Školský podporný tím
    • Školský špeciálny pedagóg
    • Školský psychológ
    • Školský psychológ
    • Výchovný poradca
    • Pedagogickí asistenti
    • Zdravotnícky pracovník
    • Školský digitálny koordinátor
    • Kariérový poradca
    • Koordinátor prevencie
    • Kontaktný policajt
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy:
    Ul. P. Jilemnického 24
    912 50 Trenčín

     

    Telefón: +421 32 65 097 11
    Email školy: info@sosostn.sk

  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram
  • English
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Aktuality
  3. Trenčiansky pivný someliér 2018

Trenčiansky pivný someliér 2018

26. 4. 2018   Ráno v Trenčíne sa nieslo poznačilo daždivé počasie nezabránilo chodu života normálnym priebehom. Ľudia šli do práce a deti do školy, avšak, Gastrocentrum sa pripravovalo na 6. ročník obľúbenej súťaže „Trenčiansky pivný someliér“, ktorý  organizovala Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne, pod záštitou predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja, pána Jaroslava Bašku. Do Trenčína zavítali študenti gastronomických odborov  zo SR aj z Českej republiky .

Po krátkom uvítaní a otvorení súťaže pani zástupkyňou Ing. Martinou Bartekovou sa súťažiaci presunuli do tried kde ich čakal vedomostný test o pive všeobecne, o jeho výrobe či podávaní. Aké pozitívne účinky má rozumná konzumácia piva, či v akom meste sídli pivovar Urpiner? Aj takéto otázky ste v ňom mohli nájsť.

Ako je už zvykom, následne sa súťažilo  vo dvoch kategóriách: čašník a kuchár. Pre kuchára bolo dôležité , aby sa snúbilo jeho jedlo s pivom. Do tejto výzvy sa pustili s radosťou  a môžem potvrdiť  ich výtvory  sa väčšinou  pohybovali na profesionálnej úrovni. Hodnotil sa vzhľad ,hygiena a samozrejme chuť. Odbornú komisiu tvorili Maroš Jambor, majster kuchár z hotela Radisson Blu Alcrone v Prahe, Tomáš Oprchal, šéfkuchár Hotela Lipa Stará Turá, Lukáš Hrubčín, kuchár reštaurácie Kursalon Trenčianské Teplice.

Čašníci najskôr miešali svoje vymyslené miešané nápoje, ktoré obsahovali pivo, alebo aj nealkoholické pivo či ochutený radler. Následne mali načapovať ukážkové rezané pivo s krémovou penou. Hodnotil sa čas čapovania, vzhľad, chuť a technika, pena, a hygiena. Odbornú komisiu zastupovali Tibor Somorovský, prevádzkovateľ pivného baru, Ing. Ľubomír Vančo, zástupca pivovaru Urpiner a Kristína Račková, študentka piateho ročníka hotelovej akadémie SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne.

Nadišiel čas obeda, keď sa čakalo na posledných súťažiacich v kuchynkách, ostatní oddychovali po dlhom strese celodenného súťaženia.  Všetci sa však v závere dočkali vyhodnotenia a tí najlepší výhry.

Odovzdávali sa nie len poháre, ale aj diplomy za rôzne kategórie, ktoré sa hodnotili počas súťaženia a vecné ceny. Všetci sa koniec koncov cítili ako víťazi a nikto neodišiel s prázdnymi rukami. Ceny do súťaže venoval Ing. Jaroslav Baška, predseda TSK, SOŠOaS a hlavný sponzor súťaže, pivovar Urpiner, ktorému patrí veľké Ďakujeme.
Zároveň ďakujeme organizátorkám súťaže, Mgr. Anne Zámečníkovej a Ing. Veronike Križkovej, učiteľkám odborných gastronomických predmetov.

Na prvom mieste v kategórií čašníkov sa umiestnil David Kondrc z Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera Piešťany, v tesnom závese  Terézia Beckertová zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb Trenčín a tretie miesto získal Vojtěch Navrátil zo Strednej školy gastronómie Přerov.

1. miesto v kuchárskej kategórii získal – Zdeněk Mik, Stredná škola gastronómie Přerov , 2. miesto – Emma Jozefčíková, Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany, 3. miesto – Nikol Vystavělová, opäť  Stredná škola gastronómie Prěrov.

Všetkým zúčastneným gratulujeme a tešíme sa na  ďalšiu účasť už  7. ročníka Trenčianskeho pivného someliéra!

Adriana Haljaková, IV. HA


Fotogaléria

DSC_0614
DSC_0616
DSC_0628
DSC_0649
DSC_0684
DSC_0699
DSC_0708
DSC_0727
DSC_0732
DSC_0736
DSC_0761
DSC_0763
DSC_0768
DSC_0614
DSC_0616
DSC_0628
DSC_0649
DSC_0684
DSC_0699
DSC_0708
DSC_0727
DSC_0732
DSC_0736
DSC_0761
DSC_0763
DSC_0768
Vytlačiť

Partneri

Tesco
MCDonalds
Panorama TN
Mercedes TN
Leoni
Kursalon
Kúpele TT
Kaufland
Nay
DM
Billa
Lidl

Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • Škola
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
  • Vyučovanie
  • Prijímacie konanie
  • Projekty
  • Poradenstvo
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt
  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram

Adresa školy:
Ul. P. Jilemnického 24
912 50 Trenčín

 

Telefón: +421 32 65 097 11
Email školy: info@sosostn.sk

Generuje CMS BUXUS
Cookies nastavenie | Cookies - viac informácií | Vyhlásenie o prístupnosti | Ochrana osobných údajov | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu