Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín, Ul. P. Jilemnického 24, 911 01 Trenčín používa na tomto webovom sídle súbory cookies, ktoré sú použité za účelom sledovania návštevnosti webového sídla alebo k prispôsobeniu zobrazenia webových stránok www.sosostn.sk. Prehliadaním a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.

Prijať cookies Odmietnuť cookies Nastaviť cookies
Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
SOŠ obchodu a služieb Trenčín Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
    • TSK Erb Facebook
    • TSK Erb Instagram
  • Odbory
  • Voľné pracovné pozície
  • Prenájom
  • Hlavná stránka
  • Škola
    • Deň otvorených dverí 2024
    • Voľné pracovné pozície
    • Virtuálna prehliadka školy
    • Vedenie školy
    • Školský parlament
    • Školský poriadok
    • História školy
    • Školské prevádzky
    • Prenájom
    • Správy o činnosti
    • Zverejňovanie dokumentov
    • Priamy nájom
    • Verejné obstarávanie
    • Protispoločenská činnosť
    • Prístup k informáciám
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
    • ŠTUDIJNÉ
    • UČEBNÉ
    • Nadstavbové štúdium
  • Vyučovanie
    • Pedagogicko-organizačné pokyny 2025/2026
    • Termíny prázdnin
    • Aktualizovaná novela školského zákona č. 290/2024 Z.z.
    • Triedy a odbory 2025/2026
    • NAJtrieda Jilemáku
    • Záujmové krúžky
    • Praktická príprava
    • Maturita 2025
    • SOČ
    • Neformálne vzdelávanie
    • Žiacka knižka
    • Rozvrh
    • Zastupovanie
  • Prijímacie konanie
    • 2. kolo prijímacích skúšok pre 2025/2026
    • Výsledky prijímacieho konania 2. kolo
    • Výsledky prijímacieho konania pre školský rok 2025/2026
    • Informácie k prijímaciemu konaniu
    • Odbory pre 2025/2026
    • Nadstavbové štúdium
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre školský rok 2025/2026
    • Duálny systém
    • Kritériá prijímania žiakov na štúdium pre šk. rok 2026/2027
    • Zoznam zamestnávateľov pre duálne vzdelávanie
  • Projekty
    • Projekt Debarierizácia škôl a školských zariadení
    • Projekt Pomáhajúce profesie v edukácii detí a žiakov III
    • School Food Climate Challenge – Zmeňme svet prostredníctvom jedla
    • Projekt School Food Climate Challenge
    • Projekt - Participatívny rozpočet na stredných školách v TSK
    • Výzva Zážitkové vzdelávanie
    • Enviroprojekt 2022
    • Projekt Recyklohry
    • Program Skutočne zdravá škola
    • Zdravotnícky pracovník v strednej škole
    • Peer review – Kvalita školy
    • Program Erasmus plus vytvára základy pre medzinárodné partnerstvá škôl
    • Projekt FinQ
    • Spolu úspešnejší 2021
    • Moderná škola-základ úspechu
    • PP Program pre školy
    • Výučba v reálnych podmienkach ako modul škola realitou 2
  • Poradenstvo
    • Žiadosť o podporné opatrenia
    • Školský podporný tím
    • Školský špeciálny pedagóg
    • Školský psychológ
    • Školský psychológ
    • Výchovný poradca
    • Pedagogickí asistenti
    • Zdravotnícky pracovník
    • Školský digitálny koordinátor
    • Kariérový poradca
    • Koordinátor prevencie
    • Kontaktný policajt
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt

  • Fotogaléria
  • Videogaléria
  • Dokumenty

  • Adresa školy:
    Ul. P. Jilemnického 24
    912 50 Trenčín

     

    Telefón: +421 32 65 097 11
    Email školy: info@sosostn.sk

  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram
  • English
  • Edupage prihlásenie
  • Kontakt
  • RSS
  • Mapa stránky
  1. Hlavná stránka
  2. Aktuality
  3. Zákulisie 130. výročia založenia našej školy

Zákulisie 130. výročia založenia našej školy

Dňa  4. 4. 2014 oslavovala naša škola 130. výročie založenia. Pri tejto výnimočnej príležitosti sa konala aj praktická časť maturitnej skúšky triedy       5. HB,  ktorú navštevujem. Mojou úlohou bolo kontrolovať prácu spolužiakov a dohliadať na hladký priebeh podujatia.

Praktická maturita pozostávala z prípravných prác,  ktoré sa konali už 3. 4. 2014 v Gastrocentre pod Brezinou,  kde samotná maturitná skúška prebiehala. Každý z kuchárov si v dostatočnom predstihu musel vybrať vhodné jedlá,  ktoré si pred podujatím skúšal zhotovovať a vylepšoval ich. Jedlá sa podávali v modernom inventári,  ktorý mali za úlohu zaobstarať dvaja z mojich spolužiakov (Laura Bolfová, Martin Bulejko).  Inventár naozaj dotváral a umocňoval dojem kvalitnej akcie na špičkovej úrovni.

Čašníci si zadovážili pomôcky na servírovanie a prípravu jedál pre jednotlivé zručnosti, aranžérky (Alica Brázdová, Valentína Fabianová) mali za úlohu celé priestory pripraviť tak,  aby nadchli hosťa už pri vstupe do miestnosti. Počas príprav aj realizácie celého podujatia  nám boli k dispozícii konzultanti. Práve od nich sme prijímali rady a nápady (Ing. Milena Mjartanová, Bc. Oľga Galková, Mgr. Anna Zámečníková, Mgr. Janka Švančárová, Bc. Galina Sýkorová).

Hoci prípravné práce sa mi spočiatku zdali  trocha chaotické,  ako manažér podujatia som sa snažila spolužiakov podporovať a pomáhať im vo výzdobe a pri príprave pracovísk.

 Samotná recepcia sa otvorila 4. 4. 2014 o 13:00,  kedy začali prichádzať prví hostia. Pri vstupe na všetkých pozvaných čakal  pripravený welcome drink a aj mne sa dostalo tej cti, privítať hostí spolu s pani riaditeľkou Mgr. Máriou Hančinskou a so zástupkyňou školy Ing. Milenou Mjartanovou.

V hlavnej miestnosti dominovala veľká ikebana oranžovo-červenej farby,  s ktorou ladila  výzdoba ostatných priestorov. Zo zručností  sa prezentovali  príprava a servis kávy (Ondrej Habánik), servis vína (Martin Bulejko), príprava a servis čaju (Mária Grošaftová), príprava a servis nealkoholických miešaných nápojov (Petra Zajacová), príprava a servis molekulárnej mixológie (Alexandra Maiová), flambovanie (Michal Mallo, Dominika Hajná).

Kuchári si pripravili pre hostí naozajstné gastronomické zážitky z tradičných i netradičných surovín z oblasti slovenských špecialít  (Adriana Rusnáková), jedlá zo syrov (Ivana Sabadková), na svoje si prišli aj vegetariáni (Michaela Hokšová), taktiež milovníci sushi (Matúš Štefánik) a morských plodov (Andrea Hudecová).

Nezabudlo sa ani na vyznávačov sladkých chutí,  pre ktorých kuchári pripravili variácie čokoládových dezertov (Gabriela Holíčková) a ovocných dezertov        (Miroslava Jančárová). V neposlednom rade sme mysleli aj na hostí, ktorí si udržiavajú svoju líniu a preferujú čerstvé a šťavnaté kúsky ovocia (Michal Orosz).

V jednej z banketových miestností čakala na hostí pripravená ponuka teplých jedál. Veľmi rada by som spomenula netradičnú  polievku  Mrkvičkové kapučíno (Miroslav Belan), z príloh Cviklu s ricottou a omáčkou z parmezánu    (Patrícia Nguyenová), z mäsa Steak na pálivej čokoláde a Divinový guláš           (Linda Jakubéciová).

S istotou môžem povedať,  že sme vytvorili veľmi šikovný a skvelý tím ľudí spolu s pomocníkmi,  ktorým chcem zo srdca poďakovať.  Vďaka ohlasom,  ktoré sa k nám dostali, som si istá,  že sme vytvorili jednu nezabudnuteľnú a skvelú akciu, hodnú výnimočnej  oslavy výročia školy.

Veľká vďaka patrí nielen konzultantom ale i špičkovým profesorom a majstrom odborného výcviku z Gastrocentra, ako aj žiakom,  ktorí nám pomáhali pri príprave.

Bolo nám nesmiernou cťou, že hostia neskrývali svoju radosť z pripravených jedál a nápojov a odchádzali s úsmevom na tvári, čo bolo pre nás tým najlepším hodnotením.

Z pohľadu manažérky som s celým priebehom veľmi spokojná,  moji spolužiaci boli naozaj úspešní a dúfam,  že naša praktická maturita sa zapíše v histórii školy ako podujatie,  na ktoré bude každý s úsmevom spomínať.

Lucia Krátka (5. HB)

https://www.youtube.com/watch?v=69OXJyoD_mg


Vytlačiť

Partneri

Tesco
MCDonalds
Panorama TN
Mercedes TN
Leoni
Kursalon
Kúpele TT
Kaufland
Nay
DM
Billa
Lidl

Stredná odborná škola obchodu a služieb Trenčín

TSK Erb

Organizácia je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja

  • Škola
  • Aktuality
  • Podujatia
  • Odbory
  • Vyučovanie
  • Prijímacie konanie
  • Projekty
  • Poradenstvo
  • Stravovanie
  • 2% z dane
  • ISIC/EURO<26
  • Kontakt
  • TSK Erb Facebook
  • TSK Erb Instagram

Adresa školy:
Ul. P. Jilemnického 24
912 50 Trenčín

 

Telefón: +421 32 65 097 11
Email školy: info@sosostn.sk

Generuje CMS BUXUS
Cookies nastavenie | Cookies - viac informácií | Vyhlásenie o prístupnosti | Ochrana osobných údajov | Technický prevádzkovateľ | Správca obsahu