SOŠ obchodu a služieb v Trenčíne má dlhoročnú tradíciu. Počas svojho fungovania pripravila a vyškolila mnohých pracovníkov gastronomických zariadení a služieb. Jej prioritou je kvalitné vzdelávanie v moderných učebniach vybavených didaktickou technikou a praktická príprava v reálnych podmienkach - v konkrétnych zariadeniach vhodných na získavanie odborných zručností v odbore, ktorý si študent zvolil. V súčasnosti škola spolupracuje s rôznymi partnermi, vďaka ktorým majú študenti možnosť získavať viac praktických skúseností, či už v slovenských alebo zahraničných hoteloch a obchodných prevádzkach.

Naši žiaci si spolu s vyučujúcimi pripravili bohatý program spojený s ochutnávkou našich výrobkov, prehliadkou jednotlivých učební, priestorov školy, prezentáciou študijných a učebných odborov a duálneho vzdelávania. Celý deň spríjemňoval aj sprievodný program v podobe hudby a spevu.

Formou nástenky k danej problematike HIV/AIDS, umiestnením plagátu kampane, sledovaním DVD In Your Face, Anjeli a Príbehy Anjelov a následnou diskusiou sa naši študenti dozvedeli o možnostiach prevencie pred týmto vážnym vírusovým ochorením. 1. 12.2022 členovia ŠP pripínali červené stužky.
Program na úpravu a editovanie fotografií nájdete na:
https://passport-photo.online/sk/foto-na-isic-zadarmo

Víťazi jednotlivých kategórií: Andrea Babíncová, Gymnázium Považská Bystrica; Izabela Mišáková, Gymnázium Ľudovíta Štúra, Trenčín; Alica Adamaťová, Gymnázium Ľ. Štúra, Trenčín; Samuel Daniš, Bilingválne slovensko-španielske gymnázium, Nové Mesto n/V.

Zo srdca ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do piateho ročníka celoslovenskej výzvy. Okrem zozbierania balíčkov, vnímame túto akciu aj ako posilnenie hodnôt v spoločnosti a priestor pre rozvíjanie medzigeneračných vzťahov na Slovensku.

Dňa 28. 11. 2022 sme sa žiaci III.HA , V.HB a V.HA triedy zúčastnili poznávacej exkurzie hlavného mesta Rakúska, Viedne. Program bol naozaj pestrý: začali sme prehliadkou Hofburgu, ...

26 žiakov našej školy stalo šťastnými držiteľmi certifikátu Školy barmana - Level 1. Pod vedením Martina Januru, zakladateľa Školy barmana, sa žiaci 5 dní cvičili v tejto krásnej a atraktívnej profesii. Osvojili si teoretické vedomosti, ale najmä praktické zručnosti v príprave miešaných nápojov.