Gastro Makro Cup Přerov 2016

Dňa 06. 04. 2016 sme sa zúčastnili gastronomickej súťaže GASTRO MAKRO CUP v Přerove v Českej republike. Súťaž sa uskutočnila v stredisku odbornej prípravy v reštaurácii Bečva /podobné stredisko ako Gastrocentrum v Trenčíne. Našu školu reprezentovali dve žiačky: 

  • Terézia Beckertová, II. HA - súťažila v odbore čašník
  • Aneta Makyšová, III. HB - súťažila v odbore kuchár 

Čašník mal za úlohu pripraviť 2 porcie čaju so zapracovaním čerstvého ovocia ako súčasť čaju alebo ako vhodný doplnok k čaju vrátane servisu pred zrakom hosťa reštauračným spôsobom v časovom limite 20 minút.

Kuchár mal za úlohu pripraviť 4 porcie moderného teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Základnou surovinou boli chladené kuracie prsia supreme od firmy Makro. Kuchár mal využívať aktuálne trendy v oblasti gastronómie, racionálnej výživy a estetickej úpravy pokrmu na tanieri.

Súťaže kuchárov sa zúčastnilo celkovo 10 kuchárov, súťaže čašníkov sa zúčastnilo celkovo 6 čašníkov. Súťažili sme s viacerými školami z Českej Republiky zo Vsetína, Přerova, Veľkého Újezdu, Prostějova, Kroměříža, Moravskej Třebovej a ďalších.

Na prvých troch miestach sme sa síce neumiestnili, boli sme však ocenení mimoriadnou cenou za zaujímavé predvedenie prípravy zeleného čaju.

Žiakov na súťaž pripravovali učitelia odborných predmetov:

  • Mgr. Janka Švančarová
  • Bc. Oľga Galková
  • Ing. Radoslav Meravý

Prínos súťaže vidíme v tom, že trojčlenná hodnotiaca komisia hodnotila objektívne a jednotlivým súťažiacim vysvetlila, kde robili chyby. Do budúcnosti je potrebné, aby žiaci viac trénovali a zamerali sa na detaily, nakoľko konkurencia bola naozaj vysoká. V závere sa chceme poďakovať organizátorom súťaže a celému personálu školy v Přerove za ich ústretovosť, súťažiacim za ochotu reprezentovať našu školu a všetkým, ktorí prispeli svojou prácou k účasti na tejto súťaži.  Možno opäť o rok na desiatom ročníku ...

- Ing. R. Meravý -


Fotogaléria

Video

Terézia-Príprava zeleného čaju-Přerov 2016

Terézia získala mimoriadnu cenu odbornej poroty

Aneta-varila a servírovala-Přerov 2016

Kuchár mal za úlohu pripraviť 4 porcie moderného teplého pokrmu s prílohami v časovom limite 45 minút. Základnou surovinou boli chladené kuracie prsia supreme od firmy Makro. Kuchár mal využívať aktuálne trendy v oblasti gastronómie, racionálnej výživy a estetickej úpravy pokrmu na tanieri. Súťaže kuchárov sa zúčastnilo celkovo 10 kuchárov, súťaže čašníkov sa zúčastnilo celkovo 6 čašníkov. Súťažili sme s viacerými školami z Českej Republiky zo Vsetína, Přerova, Veľkého Újezdu, Prostějova, Kroměříža, Moravskej Třebovej a ďalších.

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Máj 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31