Barista Jilemáku 2025 s vôňou kávy a sladkých dezertov

Dňa 11.06. 2025 sa v priestoroch Gastrocentra konal 1. ročník školskej súťaže v príprave kávy Barista Jilemáku 2025.

14 žiakov 1. – 3. ročníka odborov hotelová akadémia a odboru čašník predviedlo odbornej porote zo Školy baristu  2x espresso, 2x capuccino v stanovenom časovom limite a museli absolvovať aj test o káve. Porota hodnotila technické predvedenie, chuť nápojov, servis kávy a komunikáciu baristu.

A ako to skončilo? V celkovom poradí na 1. mieste a Baristom Jilemáku 2025 sa stal Jakub Neupauer z II.HA, na 2. mieste skončil Adam Paroha z II.HA a na 3. mieste sa umiestnila Adela Bábiková tiež z II.HA.

Čiastkové ceny a Cenu za Latte  art si odniesla Adelka  Bábiková,  cenu za najlepšiu techniku Ema Hulmanová z II.HA, najlepšiu prezentáciu predviedla Gabriela Mináriková z III.HA. Najlepšou prváčkou sa stala Janka Garecová z I.HA.

Naša súťaž sa niesla nielen v znamení kávy, ale aj sladkých chutí lahodných dezertov, ktoré pripravili šikovní žiaci odboru Hotelová akadémia a Kuchár.

Súťaž podporili  Cipolla Caffe, KOCR región Trenčín, ZRPŠ Jilemák, Pima.

Organizačne sa podieľali pani hlavná majsterka Mgr. Mária Konečná, MOV Jana Tomanová, za baristický krúžok Ing. Gabriela Kelešiová a s propagáciou pamáhal Ing. Martin Šedo.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia , kde budeme môcť opäť spoločne ukázať , čo v nás je..:)


Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Jún 2025 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30