Barista Jilemáku 2025 s vôňou kávy a sladkých dezertov
Dňa 11.06. 2025 sa v priestoroch Gastrocentra konal 1. ročník školskej súťaže v príprave kávy Barista Jilemáku 2025.
14 žiakov 1. – 3. ročníka odborov hotelová akadémia a odboru čašník predviedlo odbornej porote zo Školy baristu 2x espresso, 2x capuccino v stanovenom časovom limite a museli absolvovať aj test o káve. Porota hodnotila technické predvedenie, chuť nápojov, servis kávy a komunikáciu baristu.
A ako to skončilo? V celkovom poradí na 1. mieste a Baristom Jilemáku 2025 sa stal Jakub Neupauer z II.HA, na 2. mieste skončil Adam Paroha z II.HA a na 3. mieste sa umiestnila Adela Bábiková tiež z II.HA.
Čiastkové ceny a Cenu za Latte art si odniesla Adelka Bábiková, cenu za najlepšiu techniku Ema Hulmanová z II.HA, najlepšiu prezentáciu predviedla Gabriela Mináriková z III.HA. Najlepšou prváčkou sa stala Janka Garecová z I.HA.
Naša súťaž sa niesla nielen v znamení kávy, ale aj sladkých chutí lahodných dezertov, ktoré pripravili šikovní žiaci odboru Hotelová akadémia a Kuchár.
Súťaž podporili Cipolla Caffe, KOCR región Trenčín, ZRPŠ Jilemák, Pima.
Organizačne sa podieľali pani hlavná majsterka Mgr. Mária Konečná, MOV Jana Tomanová, za baristický krúžok Ing. Gabriela Kelešiová a s propagáciou pamáhal Ing. Martin Šedo.
Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a tešíme sa na ďalšie podobné podujatia , kde budeme môcť opäť spoločne ukázať , čo v nás je..:)
Fotogaléria























