Deň otvorených dverí TSK 2016

Študenti našej školy pomohli TSK pri organizovaní  tretieho ročníka Dňa otvorených dverí, ktorý sa konal 3. októbra 2016. Tento rok prebehol  s  prívlastkom Zelená župa. Pokračovalo sa v novozaloženej tradícii, keď župa svoje brány otvára vždy na začiatku októbra stovkám návštevníkom.

Začalo sa symbolickým zasadením cédra pred Úradom TSK rukou trenčianskeho župana. TSK prostredníctvom projektu Zelená župa chce prispieť k tomu, aby sa v kraji produkovalo menej emisií CO2 v rámci projektu, ktorý TSK realizuje už od minulého roka v 6 oblastiach: znižovanie energetickej náročnosti budov, využívanie obnoviteľných zdrojov energie,  podpora elektromobility, budovanie cyklotrás a cyklochodníkov, podpora environmentálneho vzdelávania a elektronizácia služieb.

Naši študenti  pod pedagogickým dozorom zabezpečili catering ( teplú a studenú kuchyňu), obsluhu a sprievodcovstvo po Úrade TSK pre všetkých návštevníkov na profesionálnej úrovni. Naše kozmetičky a kaderníčky sa prezentovali svojimi odbornými vedomosťami a zručnosťami pri skrášľovaní a poradenstve tých návštevníkov , ktorý mali záujem o úpravu svojho zovňajšku pod vedením majstrov odborného výcviku. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili prípravy a realizácie tejto zaujímavej akcie.

Menovite za chutné dobroty žiakom odboru hotelová akadémia II.HB triedy- pripravili Ľubica Panáková, Tomáš Ibl, Viktória Fáryová, Nikola Panáková pod vedením pedagógov Oľga Galková a Radoslav Meravý.

V priestoroch Úradu TSK sa prezentovalo 8 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK vrátane Krajského centra voľného času Trenčín. Nechýbali všetky tri nemocnice v správe kraja, ktoré zrealizovali vyšetrenie karpálnych tunelov, krvných ciev a spirometrické vyšetrenia. Okrem toho odhaľovali krvné skupiny, množstvo baktérií v mobile  či vykonávali neurologické vyšetrenia. Štvorlístok zariadení sociálnych služieb potešil návštevníkov jedinečnými výrobkami z ergoterapeutickej dielne, kultúrne aktivity reprezentovala Galéria Miloša Alexandra Bazovského, možnosti cestovateľských zážitkov v kraji KOCR Trenčín región, nadregionálnu úroveň prezentovalo centrum Europe Direct Trenčín.

Trhákom podujatia bola možnosť vyskúšať si jazdu elektromobilom Tesla, Nissan Leaf a Wolkswagen či odviesť sa na elektrobicykli. S cieľom poukázať na bezpečnosť na cestách II. a III. triedy v správe Správy ciest TSK nechýbal simulátor nárazu a prevrátenia v osobnom motorovom vozidle. Všetkých vystavovateľov a tiež rozmanité vekové skupiny (od škôlkarov až po zástupcov Jednoty dôchodcov na Slovensku) spojila myšlienka environmentálne orientovaného fungovania samosprávy s dôrazom na ochranu životného prostredia, šetrenia energie a prírodných zdrojov.

V kultúrnom programe počas dňa vystúpil FS Trenčan a DFS Radosť. Sponzorsky sa na DOD TSK 2016 podieľala ovocinárska spoločnosť FRUCTOP, výrobca bicyklov Mayo a Liberty a koncept Voltia.

Župan TSK Jaroslav Baška odovzdal vybratým trom základným školám z celkového počtu 72, ktoré kraj podporí v rámci projektu Hrdina remesla, notebook a stavebnice LEGO a MERKUR.

-Ing. Ivica Košutová -


Dokumenty na stiahnutie

Fotogaléria

Kalendár podujatí

Predchádzajúci mesiac Apríl 2024 Nasledujúci mesiac
Po Ut St Št Pi So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30