Praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky V.HA – „Čarovná jar“
V piatok 28.4.2023 sa u nás na „Jilemáku“ konala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky triedy V.HA odbor hotelová akadémia.
Žiaci mali zadanú jednotnú tému
a/Kuchári (2 žiaci): Navrhnite 5- chodové slávnostné menu podľa témy – jeho súčasťou musí byť hlavný chod s využitím povinnej suroviny kuracie stehno s kožou a flambovaný dezert.
Praktická realizácia: Uvarte hlavný chod – 6 porcií, s využitím povinnej suroviny kuracie stehno s kožou a vhodnými prílohami. Pripravte dezert príp. múčnik – 6 porcií, vhodný na flambovanie.
b/Čašníci (2 žiaci): Navrhnite slávnostnú tabuľu podľa témy, vyberte nápoje a správne ich priraďte k jednotlivým chodom, rozpracujte dispozičné riešenie a výsek tabule pre 1 hosťa.
Praktická realizácia – čašníci: Nastrite slávnostnú tabuľu pre 4 osoby. Dokončite dezert príp. múčnik pri stole hosťa – predveďte zručnosť flambovanie. Predveďte servis vhodne zvoleného nápoja k hlavnému chodu.
Žiaci sa svojej úlohy zhostili svedomito, naplno sa prejavila ich kreativita a samostatnosť. Ich prácu si môžete pozrieť a kvalitu posúdiť na fotografiách v prílohe.
Ing. Barteková, Bc. Gavendová, Ing. Meravý
Fotogaléria
Kalendár podujatí
Po | Ut | St | Št | Pi | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
|
2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |